اصلاحات در اتوکد :
10 آذر 1403
ارسال شده توسط admin
اصلاحات یا Modifications مجموعه دستوراتی هستند که به شما کمک می کند تا در هنگام طراحی، بهره وری بیشتری داشته باشید. این دستورات به شما در ویرایش سریع عناصر طراحی هایتان کمک می کنند. به جای این که در پالت ها به صورت دستی سراغ هر عنصر بروید و آن را انتخاب کنید، فقط کافیست دستور را تایپ کنید.
- Chamfer: پخ زدن یکی از متداول ترین ویژگی های مورد استفاده در نقشه های اتوکد است. از این دستور برای ترسیم لبه های زاویه دار در طراحی استفاده می شود و ظاهر زیبایی به آن می دهد و در عین حال هر گونه لبه تیز در مدل را از بین می برد. می توانیم از این دستور در نقشه های دو بعدی و سه بعدی استفاده کنیم.
- Fillet: هر زمان که لازم بود در طرح گوشه گردتری داشته باشیم، از دستور fillet استفاده کنید. این دستور به شما امکان می دهد تا به سرعت هر لبه ای که خواستید را گرد کنید.
- Scale: مقیاس از ویژگی هایی است که در اتوکد کم تر به آن توجه می شود؛ اما هم چنان پرکاربرد است. همیشه در اتوکد از شما خواسته می شود تا در نقشه ها، منابع خارجی، فایل های PDF و بسیاری موارد دیگر از مقیاس استفاده کنید.
- Align: تراز یکی دیگر از ویژگی های نادیده گرفته شده اتوکد است که به جای انتخاب و انتقال شی به صورت دستی به یک نقطه، به سرعت سطوح دو شی انتخاب شده را با هم تراز می کند. یک مثال خوب از این دستور زمانی است که می خواهید صندلی مبل را با لبه دیوار تراز کنید.
- Break: هر گاه لازم است بخش خاصی از یک مقطع را جدا کنید، از این دستور استفاده کنید. این دستور به شما امکان می دهد تا نقاط انفصال را در یک خط انتخاب کنید. بنابراین، به جای نیاز به حذف کل خط، Break فقط بخش انتخاب شده را از آن حذف می کند.
- Erase : ترسیم یک عنصر و پاک کردن آن به کرات اتفاق می افتد. این دستور در زمان صرفه جویی کرده و به شما امکان می دهد تا تمام عناصر موجود در نقشه ها را با یک حرکت پاک کنید.
- Extend: اگر می خواهید لبه های یک خط را به لبه یک خط دیگر متصل کنید، نیازی نیست بگیرید و نقطه پایانی یک خط را بکشید تا به خط دیگر برسد . کافیست دو خط را انتخاب کنید، آن ها به طور خودکار به هم متصل می شوند. مزیت اصلی اجرای این دستور اینست که می توانید چندین خط را به طور هم زمان کش بدهید تا به یک سطح برسند.
- Mirror: این دستور در ترسیم های متقارن به درد می خورد. فقط کافی است که یک نیمه را رسم کنید، نیمه دیگر با اجرای دستور آینه ظاهر می شود. این طوری هم در زمان صرفه جویی می کنید و هم دقت طرح بالاتر می رود.
- Scaletext: بر خلاف دستور Scale معمولی که کل نقشه ها و اشیاء را اندازه گیری می کند، این دستور فقط برای اندازه گیری متن در ترسیم استفاده می شود. همیشه بد نیست که مقیاس متن تان را با مقیاس طراحی تان مطابقت دهید.
- Group: مواقعی هم هست که لازمِ فقط عناصر خاصی از طرح کپی، جا به جا یا ویرایش شوند. با گروه بندی همه آن ها، می توانید یک دفعه روی همه شان کار کنید. این طوری از انتخاب تک تک عنصر ها خلاص می شوید!
- Textfit: این دستور متن شما را برای این که در یک فضا قرار بگیرد، به صورت خودکار اندازه گیری می کند. نیازی نیست مقیاس ها را تغییر دهید و ببینید آیا متن با یک کادر مطابقت دارد یا خیر. کافیست از این دستور استفاده کنید تا متن تان را در محدوده های انتخاب شده قرار بدهد.
- Trim: این دستور خط یا هر لبه ناخواسته ای را کوتاه می کند. در کل برای بریدن خطوط بیرون زده و حفظ مرز های طرح ترسیم شده کاربرد دارد . هنگامی که این دستور را اجرا می کنید، کل خط تا نزدیک ترین لبه در نقشه بریده می شود.
- Purge: همان طور که گرمِ کار با اتوکد می شوید؛ ممکن است در نهایت عناصر و اشیاء زیادی را وارد کنید که در طراحی از آن ها استفاده ای نمی کنید. این عناصر ممکن است باعث ایجاد خطا های غیر ضروری و همچنین افزایش حجم کلی فایل شوند. این دستور به شما امکان می دهد تا همه این عناصر را یک جا حذف کنید.
- Overkill: یک دفعه به خودتان می آیید و می بینید کلی خط روی هم گذاشته اید، که کار درستی نیست و ممکن است باعث ایجاد خطا در خروجی نهایی شود . اگر به صورت دستی هر خطی که با دیگری هم پوشانی دارد را انتخاب و حذف کنید، ممکن است خطاهای بیشتری دامن گیرتان شوند و وقت تان را تلف کنند. با اجرای این دستور هر کدام از عناصری که روی هم قرار گرفته اند را در طراحی تان حذف می کنید. علاوه بر این به شما اطلاع داده می شود که کدام خطوط حذف شده اند.
- Layer: لایه ها در اتوکد یکی از ویژگی های بارز آن هستند. آن ها اساسا به طراحان این امکان را می دهند تا یک طراحی را در مراحل مختلف انجام دهند. مثلا شاید بخواهید یک لایه برای ابعاد، یک لایه برای مبلمان، یک لایه پلان زمین و غیره بسازید . اما مدیریت موثر لایه ها یک امر ضروری است و این دستور به شما امکان می دهد به راحتی به Layer Properties Manager دسترسی پیدا کنید.
- بعد از پیمایش و ترسیم با این دستورات شگفت انگیز کار را آسان تر انجام دهید :
- QuickCalc: هنگام تعیین ابعاد، معمولا لازم است جمع، تفریق یا ضرب واحد ها انجام شود. در چنین شرایطی، ماشین حساب مفید ترین ابزار است. با اجرای این دستور یک ماشین حساب داخلی در یک پنجره جدید در اتوکد باز می شود .
- Dimstyle: این دستور اساسا به شما اجازه می دهد تا نحوه نمایش ابعاد در طراحی تان را سفارشی کنید.
- Dimaligned: این دستور یک بُعد را با نقاط مبدا یک خط تراز می کند. بنابراین، با استفاده از این دستور، می توانید برای یک خط شیبدار به جای ارتفاع عمودی ، ارتفاع مایل خط را بدهید.
- Dimangular: هر گاه لازم بود ابعاد زاویه ای را در طراحی درج کنید، باید از این دستور استفاده کنید. شما می توانید راس و لبه های یک زاویه را انتخاب کنید تا ابعاد زاویه انتخاب شده نشان داده شود.
- Dimarc: مشابه دستورات قبلی ، این دستور به شما امکان می دهد تا ابعاد یک قوس یا چند خط را بدانید. این قابلیت مخصوصا برای نشان دادن طول قوس در شکل ترسیمی استفاده می شود.
- Dimdiameter: این دستور به شما امکان می دهد تا ابعاد قطر دایره را تعیین کنید.
- Dimedit: می توانید اندازه های موجود از جمله موقعیت و جهت ابعادی که به یک عنصر اختصاص داده اید را با استفاده از این دستور ویرایش کنید . این ویژگی برای اصلاحات لحظه آخری بسیار کاربردی است.
دیدگاهتان را بنویسید