تصویربرداری زیر آب چیست و چه وسایلی نیاز دارد؟!
تصویربرداری زیر آب شامل عکاسی یا فیلمبرداری میشود که در حین غواصی یا به کمک دستگاههای مخصوص از زیر آب ثبت میشود. برای انجام این کار به دوربینها و لنزهای مخصوص ضدآب نیاز است که بتوانند تصاویر را با وضوح بالا و بدون افت کیفیت، ثبت کنند. البته برای تصویربرداری موفق از دنیای زیر آب تنها داشتن تجهیزات کافی نیست. در وهله بعدی باید تکنیکهای این فرآیند را هم به خوبی آموزش ببییند تا تصاویر بینظیری از دنیای زیر آب را به مخاطبان نشان دهید. عکاسان و فیلمبرداران دنیای زیر آب فقط به دنبال مهرهداران و بیمهرگان دریایی نیستند. هر چند ثبت تصاویر از موجودات دریایی همیشه با لذت خاصی همراه میشود. اما تصاویر کشتیهای غرق شده و ویژگیهای زمین شناسی اقیانوسها هم طرفداران خاص خودش را دارد که نیازمند تجهیزات به خصوصی هستند.
فیلم برداری آبی
مهم ترین مرحله تولید محتوی و فیلم، فیلمبرداری است. این مرحله به ویژه با مهم ترین ابزار و وسایل فیلم سازی رو، کنار و زیر آب یعنی دوربین و متعلقات آن، انواع نورافکن ها و پروژکتورها و سایر ادوات انجام می پذیرد. فیلمبردار آبی یا مدیر فیلمبرداری آبی شخصی است که به وسیله یک یا چند دوربین فیلمبرداری به ثبت صحنه های یک فیلم آبی می پردازد. این شخص اغلب با عنوان فیلمبردار آبی شناخته می شود. فیلمبرداری زیر آب در عمق های مختلف بیشتر به کمک تجهیزات فیلمبرداری شامل کپسول هوا، دوربین و پوسته های زیر آبی و تجهیزات نورپردازی زیر آب انجام می گیرد. با پیشرفت تکنولوژی دوربین های فیلمبرداری تا حد زیادی کوچک شدند . علاوه بر دوربین های عکاسی دیجیتال که توانایی فیلمبرداری را دارند نیز حرفه ای هم شده اند.
عکاسی در زیر آب
عکس در زیر آب یعنی روش عکاسی زیر آب و عکس برداری زیر آب است و همچنین به عمل و شغل عکاس زیر آب نیز گفته می شود. این هنر در اکثر زبان های جهان فتوگرافی آندر واتر خوانده می شود.
آتلیه عکاسی آبی (Studio PhotographicAqua) یک فضای کاری جهت عکاسی آبی است که با فراهم آوردن نیازهای اولیه عکاس، فرآیند عکسبرداری آبی را ساده و متمرکز می کند. عکاسی ورزش های آبی شاخه ای از عکاسی ورزشی است که در آن صحنه های ورزش های آبی عکسبرداری میشود و در این نوع عکاسی تجهیزات و ابزارها نقش مهمی دارند، زیرا سوژه متحرک و در فضای آبی است. غواصی و عکاسی زیر آب نزدیک به یک دهه است که وارد عرصه تفریحی ایران شده است. کلوپ تصویرسازان آبی ایران با سرمایه گذاری در بخشهای مختلف دریای خزر و خلیج فارس توسعه خوبی در غواصی ایجاد کرده و هم اکنون ایران در این ورزش هم از نظر حرفه ای و هم از نظر تفریحی شرایط خوبی دارد. ایران در شمال و جنوب و خود پایگاههای مختلف غواصی دارد که همانند کلوپ کار می کنند. این کلوپها کلاسهای آموزشی دارند و در مسابقات مختلف نیز شرکت می کنند. در صورتی که شما عاشق غواصی هستید این رشته ورزش ایده آل شما خواهد بود. غواصی در اعماق آبهای آبی و در حالی که به دوربین مجهز می باشید به شما لحظاتی بدیع، هیجان انگیز و نادر در عکاسی عرضه می دارد. این کار اغلب به هنگام غواصی با دستگاه دمزنی و به همراه دوربین ضد آب و فراهم آوردن نوردهی مناسب صورت می پذیرد. دوربینهای دیجیتال، بسیاری از – جنبه های عکاسی در زیر آب را به شدت تغییر داده اند.
دیدگاهتان را بنویسید