قیمت 320,000 تومان

نمایشگر تمام صفحه محتوا
اشتراک گذاری :
2دیدگاه 2469 بازدید
ردپای تاریخی این ساز کهن در حجاریهای قدیمی آشور و بابل (669 قبل از میلاد) دیده می شود. سنتور در بسیاری از کشورهای دنیا همچون انگلیس، یونان، آلمان، چین، مجارستان، چک، اسلواکی، بلاروس و سوئیس به شکلهای مختلف ساخته و نواخته می شود. سنتور سازی زهی مضرابی است. وصعت صوتی آن حدود سه اکتاو و جعبۀ صوتی آن از جنس چوب و به شکل ذوذنقۀ متساوی الساقین است. این جعبه از دو صفحۀ ذوذنقه ای که در زیر و روی ساز قرار دارند و چهار کلاف که در نقش دیواره های ساز، صفحه های ذوذنقه ای رو و زیر ساز را به هم متصل می نماید تشکیل می شود. در کلاف سمت چپ، سیم گیرهایی در دسته های چهارتایی قرار دارند که سیمهای فلزی پس ازبسته شدن به آنها و گذر از روی خرکهایی که بر صفحۀ رویی ساز قرار دارند طول ساز را طی کرده و به گوشیهایی که در کلاف سمت راست ساز قرار دارند بسته می شوند. برای نواختن آن از دو مضراب چوبی استفاده می شود. این ساز در انواع سنتور نه خرک سُل کوک، نه خرک لا کوک، ده خرک، سنتور باس، سنتور کروماتیک و کروماتیک بم ساخته میشود. سنتور متداول نه خرک سل کوک و لا کوک است. از نوازندگان معروف این ساز می توان از فرامرز پایور، پشنگ کامکار، پرویز مشکاتیان، نادر سینکی، اردوان کامکار نام برد
84 دانشجو
4 جلسه خصوصی درماه
تاریخ انتشار : 21 خرداد 1397

قوانین و شیوه برگزاری کلاس های موسیقی

  1.  هنرجو باید راس ساعت کلاس خود که در هنگام ثبت نام به ایشان اعلام شده در کلاس حضور داشته باشد
  2. هنرجو موظف است که هر جلسه قبل از ورود به کلاس کارتکس خود را به مسئول ورود و خروج نمایش دهد .
  3. هر شهریه بابت 4 جلسه خصوصی ، هفته ای یک جلسه میباشد که در واقع هر ترم تقریبا یک ماه طول میکشد
  4.  هر گونه عدم حضور در کلاس  در ساعت مقرر (چه با و چه بدون اطلاع قبلی)  به منزله ی غیبت بوده و از تعداد جلسات هنرجو کسر میگردد
  5. درصورت لغو کلاس از سوی آموزشگاه جلسه جبرانی با هماهنگی قبلی برگزار می شود.
  6.  هنرجو باید در فعالیتهای فوق برنامه که از طرف آموزشگاه یا مربی وی برگزار می شود حضور فعال داشته باشد.
  7. مدت زمان هر جلسه 30 دقیقه می باشد
  8. در صورت غیبت بدون هماهنگی پس از پایان هر ترم تا شروع ترم جدید ، آموزشگاه تعهدی در حفظ ساعت کلاس هنرجو نخواهد داشت.
  9. ملاک هرگونه تغییر در کلاسها و سایر امور فقط دفتر آموزشگاه می باشد

درباره ساز سنتور

ردپای تاریخی این ساز کهن در حجاریهای قدیمی آشور و بابل (669 قبل از میلاد) دیده می شود. سنتور در بسیاری از کشورهای دنیا همچون انگلیس، یونان، آلمان، چین، مجارستان، چک، اسلواکی، بلاروس و سوئیس به شکلهای مختلف ساخته و نواخته می شود.

سنتور سازی زهی مضرابی است. وصعت صوتی آن حدود سه اکتاو و جعبۀ صوتی آن از جنس چوب و به شکل ذوذنقۀ متساوی الساقین است. این جعبه از دو صفحۀ ذوذنقه ای که در زیر و روی ساز قرار دارند و چهار کلاف که در نقش دیواره های ساز، صفحه های ذوذنقه ای رو و زیر ساز را به هم متصل می نماید تشکیل می شود. در کلاف سمت چپ، سیم گیرهایی در دسته های چهارتایی قرار دارند که سیمهای فلزی پس ازبسته شدن به آنها و گذر از روی خرکهایی که بر صفحۀ رویی ساز قرار دارند طول ساز را طی کرده و به گوشیهایی که در کلاف سمت راست ساز قرار دارند بسته می شوند. برای نواختن آن از دو مضراب چوبی استفاده می شود.

این ساز در انواع سنتور نه خرک سُل کوک، نه خرک لا کوک، ده خرک، سنتور باس، سنتور کروماتیک و کروماتیک بم ساخته میشود. سنتور متداول نه خرک سل کوک و لا کوک است.

از نوازندگان معروف این ساز می توان از فرامرز پایور، پشنگ کامکار، پرویز مشکاتیان، نادر سینکی، اردوان کامکار نام برد

آموزش سنتور و مهارت های نوازندگی موسیقی ایرانی

آموزش سنتور یکی از مهم­ ترین و حساس­ ترین آموزش ­های ارائه شده درآموزشگاه آوای سپهر است.ساز سنتور با دو زخمه­ چوبی نواخته می ­شود و فرود آمدن زخمه ها برروی تعداد سیم ­های زیاد فضای آموزش این ساز را از دیگر سازهای موسیقی ایرانی کمی متفاوت کرده است.

سنتور یکی از سازهای زِهی- ضربه ای (مضرابی) است که دارای شکل کاملاً منظم و هندسی می باشد. این ساز از یک جعبه تشدید صدا به شکل ذوزنقه تشکیل شده است که بلندترین ضلع موازی آن نزدیک به نوازنده و دو ضلع با طول برابر، دو ضلع موازی را به شکل مورب قطع می کنند.

سنتور دارای ۷۲ سیم است که به دسته‌های چهارتایی تقسیم می‌شوند.این دسته‌های چهارتایی از روی یک خرک عبور می‌کنند و هر چهار سیم هم‌کوک می‌باشند؛ اما هر سیم جداگانه به گوشه های معینی که در سطح جانبی راست کار گذاشته شده‌است، متصل می‌گردد.

نوازندگی سنتور با دو چوب نازک با نام مضراب ،انجام می‌شود. مضراب‌ها در گذشته بدون نمد بودند ولی اکنون بیش‌تر به مضراب‌ها نمد می‌چسبانند که باعث نرمتر شدن و کم زنگ‌تر شدن آوای سنتور می‌شود. نوازندگی این ساز علاوه بر چابکی دست‌ها، به تمرکز ذهن نیز نیاز دارد که تنها با آزمون فراوان بدست می‌آید.

مراحل آموزش سنتور

از مهمترین بخش ­های آموزش در تمام سازهای موسیقی، آشنایی با ساختار ساز انتخابی است. هنرجو در ابتدا درباره­­ ساز سنتور می ­آموزد. در این مرحله آشنایی با ساختار فیزیکی ساز و چیدمان سیم ها بر روی بدنه ضروری است.

هم چنین نحوه­ نشستن صحیحِ در هنگام نوازندگی تاثیر مستقیمی در کیفیت نواختن نوازنده دارد. ساختار هر ساز نحوه­ نشستن آن را مشخص می ­کند. ساز سنتور برخلاف بسیاری از سازها، با فاصله از بدن نوازنده قرار می­ گیرد.در این حالت آگاهی از استانداردهای نشستن صحیح مانند فاصله­ ساز از نوازنده و زاویه صحیح دست ها نسبت به ساز، برای هنرجویان نوپا که در دوره های آموزش سنتور شرکت کرده اند بسیار ضروری است.

مضراب­ ها در سنتور

مضراب سنتور از جنس چوب است. اگر به مضراب سنتور دقت کرده باشید، احتمالا ناحیه­ حلقه ای را در آن دیده اید. این قسمت محل قرارگیری انگشتان است و به نگه داشتن مضراب در دست کمک می­ کند. در قسمت جلوی مضراب معمولا از نمد استفاده می­ کنند که استفاده از نمد به نرم بودن وشفافیت صدا کمک بسیاری می­ کند.

بعد از آشنایی مقدماتی با نحوه­ نشستن و ساختار مضراب­ ها، نحوه درست به دست گرفتن مضراب ها و آموزش صحیح مضراب زنی، شالوده­ های اصلی نوازندگی را در هنرجویان تشکیل می دهند.

آموزش نت خوانی ونواختن نت ها

یادگیری نت­ خوانی مشابه یادگرفتن حروف الفبا در زبان فارسی است. آموزش صحیح و استاندارد نت­ خوانی و ریتم، هنرجو را برای رسیدن به هدف نهایی (نواختن ساز) آماده می ­کند.

این مرحله از مهمترین مراحل آموزش در هر نوع سازی است. در این جا هنرجو با دنیای موسیقی آشنا می شود و درک صحیح از ساختار ریتم و فواصل نت ها در موسیقی پیدا می کند. این مرحله یکی از مهمترین مراحل یادگیری در آموزش سنتور است و صبر و اشتیاق بالای هنر جو را می طلبد.

یادگیری سنتور و اجرای قطعات موسیقی

شیرین ­ترین بخش از آموزش سنتور، اجرای قطعات موسیقی توسط ساز است. پس از آموزش ساختارهای لازم، اکنون هنرجو برای اجرای قطعات موسیقی ساده، آماده است. در آموزش سازهای ایرانی، اولویت شروع در نواختن قطعات با دستگاه­ها و تم ­های ایرانی است.ولی این یک شرط مطلق نیست و این استاد است که با توجه به روحیات و تشخیص سطح هنرجو، قطعات موسیقی را انتخاب می ­کند.

انتخاب صحیح و وسواس در انتخاب قطعات برای هنرجویان، تاثیر زیادی بر انگیزه و اشتیاق آنها در نوازندگی دارد و این یکی از تخصصی­ ترین قسمت ­های آموزش سنتور به روش اصولی است. استادان زبردست با سال­ها تجربه و روبرو شدن با شاگردان مختلف، بیشترین تاثیر را در تشویق هنرجویان به یادگیری سنتور و در نهایت لذت بردن از ساز را دارند.

ثبت نام کلاس سنتور

در واقع مراحلی که در آموزش سنتور مطرح کردیم، مقدمه ­ای است که هنرجو برای آموزش ­های پیشرفته آماده شود. وقتی هنرجو تمام اصول و ساختارهای نوازندگی را به صورت علمی می­ آموزد، آماده است تا وارد دوره­ های پیشرفته ­تر آموزش موسیقی سنتی شود.

آشنایی کامل با دستگاه ­ها و گوشه های دلنشین موسیقی ایرانی، گروه ­نوازی با هنرجویان هم سطح، تجربه­ نواختن با همراهی سایر سازها و کشف کردن لحن شخصی نوازندگی، مراحل جالب پیش روی هنرجوست. توجه داشته باشید که یادگیری موسیقی هیچ انتهایی ندارد. آموزش موسیقی جریان بی پایانی است که همیشه ادامه دارد و هنرجویان با توجه به اشتیاق و انگیزه ­های شخصی خود می توانند از آن بهره ببرند.

آموزشگاه­ موسیقی سفید با بیش از یک دهه تجربه­ آموزش موسیقی، همواره تلاش می ­کند تا به هنرجویان خود استانداردترین و علمی ­ترین شیوه ­های آموزشی را بیاموزد. ما معتقدیم آماده کردن هنرجو برای درست نواختن امری بسیار مهم است و سیستم آموزشی خود را منطبق با همین اهداف قرار داده ایم.

برای احترام به حق طبیعی هنرجویان و برای آشنایی با محیط آموزشگاه و آشنا شدن با اساتید، آموزشگاه آوای سپهر کلاس­های معرفی رایگان را در اختیار هنرجویان قرار می­ دهد. هنرجویان با حضور فیزیکی در جلسات معارفه و آشنایی با محیط آموزشگاه، می توانند انتخاب صحیح و درستی از حضور در فضای موسیقی و ساز مورد علاقه خود داشته باشند.

برای اطلاع بیشتر درباره زمان برگزاری دوره ها و استفاده از جلسات معرفی آموزشگاه با ما تماس بگیرید. کارشناسان ما با راهنمایی گام به گام، شما را برای انتخاب آگاهانه تر راهنمایی می کنند.

سوالات متداول

1- آیا برای آموختن سنتور متد نوشته شده خاصی وجود دارد؟

بلی کتاب دستور سنتور (فرامرز پایور)، شیوه سنتور نوازی (پشنگ کامکار)، دوره ابتدایی سنتور (فرامرز پایور)، ردیف سنتور (ابوالحسن صبا)

2- نواختن این ساز سخت است یا راحت؟

هیچ سازی آسان یا سخت نیست و برای نواختن هر کدام بایستی روزانه تمرین کنید. سنتور به دلیل اینکه از قبل کوک شده است، صدای خوش آیندی از آن ایجاد می شود. بهرحال برای خوب نواختن آن نیاز به تمرین و ممارست دارید.

3- آیا نواختن این ساز برای من دیر نیست؟

آموختن موسیقی در هیچ سنی دیر نیست. بقول معروف ماهی را هر وقت از آب بگیرید تازه است!

4- از چه موقع بایستی ساز را تهیه کنم؟

قبل از تهیه ساز حتما با مربی خود مشورت کنید. حدودا از جلسه دوم یا سوم بهتر است که ساز را داشته باشید.

5- در حال حاضر قیمت یک سنتور چقدر است و من به چه نوع سازی نیاز دارم؟

تهیه ساز بسته به بودجه شما دارد اما از حدود یک میلیون تومان می توانید سنتور بخرید. اگر تازه شروع به آموختن سنتور کرده اید بهتر است سازی در حد متوسط بگیرید. با حدود دو میلیون تومان یک سنتور متوسط خوب می توانید بخرید. برای خرید حتما با مربی خود مشورت کنید و نظر او را جویا شوید. سعی کنید از سازندگان سنتور ساز را تهیه کنید. خرید ساز از سازنده همیشه به صرفه تر و مطمئن تر است.

6- ویژگی های یک ساز خوب چیست؟

صفحه چوب سنتور باید بدون ترک و یا گره چوب باشد. دقت کنید صفحه زیر یا روی ساز برآمده نباشد. شیارهایی که کنار سنتور واقع شده و سیم ها از داخل آن رد شده اند بایستی ظریف و تمیز کار شده باشد. از گرفتن سنتوری که منبت کاری یا نقاشی دارد پرهیز کنید. این سازها اگرچه بنظر زیبا می آیند اما بدلیل اینکه صفحه ساز یکدست نیست، صدای خوبی ندارند.

7- آیا آموزش سنتور برای کودکان نیز مناسب است؟

آموزش سنتور برای کودکان می تواند برای آنان جذاب و لذت بخش باشد بهترین سن برای شروع نوازندگی از دوران کودکی است. توجه داشته باشید در این سنین اگرچه فراگیری کودکان بسیار بالا است اما بدلیل زود خسته شدن کودکان از کارهایی که نیاز به تمرکز زیادی دارد، بهتر است برای پیشرفت بیشتر، زمان تمرینات آنان را کوتاه تر و به دفعات بیشتر تقسیم کرد.

8- قبل یا همزمان با فراگیری سنتور چه درس های دیگری به من کمک می کند تا نواختن این ساز را بهتر بیاموزم؟

آموختن مبانی موسیقی (تئوری و سلفژ) به یادگیری شما کمک می کند. همینطور گوش دادن به موسیقی سنتی و خواندن کتاب های مربوط به موسیقی نیز موثر است.

9- چه مدت زمانی طول می کشد تا من بتوانم این ساز را در حد قابل قبولی بنوازم؟

دوره مقدماتی برای سنتور حدودا 8 الی 9 ماه طول می شکد. البته این زمان بسته به زمان تمرین هر هنرجو متفاوت است. آموختن موسیقی ماند بالا رفتن از نردبانی بی انتها است.

10- شیوه آموزش برای ساز چگونه است؟ آیا در طی دوره آموزشی ناگهان درس ها سخت می شود؟

شیوه آموزشی برای همه سازها به تدریج و از آسان به دشوار می باشد. در صورت تمرین مرتب روزانه و فراگیری کامل درس ها ، درس های جدید بسیار ساده خواهند بود.

مشاهده بیشتر

نظرات

متوسط امتیازات

3
320,000 تومان
2 نقد و بررسی

جزئیات امتیازات

5 ستاره
1
4 ستاره
0
3 ستاره
0
2 ستاره
0
1 ستاره
1
لطفا برای ارسال یا مشاهده تیکت به حساب خود وارد شوید